Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Työpaikat / Oppilaitosyhteistyö

Oppilaitosyhteistyö

Oppilaitos- ja opiskelijayhteistyö tuo tärkeää hyötyä ja lisäarvoa yhteistyön kaikille osapuolille. Yhteistyö mahdollistaa osaamisen jakamisen, organisaation toiminnan kehittymisen ja opiskelijan ammatillisen osaamisen kasvamisen. Arvostamme pitkäjänteistä yhteistyötä ja haluamme rakentaa yhteistyölle lujan pohjan.

Olemme innolla mukana ammattikorkeakoulujen yhteistyö- ja rekrytointitapahtumissa. Teemme monimuotoista yhteistyötä; harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden tarjoamisen lisäksi vierailemme oppilaitoksissa kertomassa toiminnastamme ja ajankohtaisista kuulumisista, asiantuntijamme käyvät oppitunneilla luennoimassa ja opintokäynnit toimipiteissämme ovat opiskelijaryhmille järjestettävissä. Osallistumme mielellämme opiskelijoiden projekteihin mahdollisuuksien mukaan ja toivommekin, että opiskelijat ja opettajat ottaisivat meihin rohkeasti yhteyttä erilaisten projektien merkeissä.

Hae meille harjoitteluun

Harjoittelu Kalliolassa tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kasvaa, oppia ja vahvistaa omaa ammatillista osaamista ottaen huomioon opiskelijan omat vahvuudet ja opintojen tavoitteet. Tarjoamme harjoittelupaikkoja mm. sosionomi-, sairaanhoitaja- ja yhteisöpedagogiopiskelijoille eri yksiköissämme.

Hae meille harjoitteluun laittamalla hakemuksesi osoitteeseen opiskelijat@kalliola.fi. Mainitse jo ensimmäisessä yhteydenotossasi, millaisessa toiminnassa ja missä yksikössä haluaisit harjoittelusi mieluiten tehdä sekä kuinka monta opintopisteitä olet ehtinyt ennen harjoittelua suorittaa. Harjoitteluun meille voi hakea mm. seuraaviin yksiköihin:

  • Naapuruustalot ja kohtaamispaikat
  • Vapaaehtoistoiminnan koordinointitiimi
  • Länsi-Uudenmaan sovittelutoimisto
  • Kalliolan klinikka Nurmijärvellä
  • Hallinto (viestintä, hallinnolliset tehtävät)

Ilmoitamme harjoittelupaikoista mm. jobiilissa ja somessa.

Huomioithan, että 3.1.2022 alkaen Kalliolan nuorisokodit ja asumispalvelut ovat osa Humanaa. Jos olet kiinnostunut harjoittelupaikasta nuorisokodissa tai asumispalveluiden parissa, lue lisää Humanan sivuilta.

 

Tee opinnäytetyösi meille    

Jos olet kiinnostunut tekemään opinnäytetyösi meillä, yksi mahdollinen polku sen tekemiseen on työharjoittelun kautta. Opiskelija ja yksikön johtaja arvioivat yhdessä opinnäytetyön tarvetta ja sen toteutusta.

Jos olet kiinnostunut tekemään opinnäytetyösi meillä ilman harjoittelujaksoa, jätä opinnäytetyöhakemuksesi meille sähköpostitse opiskelijat@kalliola.fi. Kerrothan hakemuksessasi tutkimuksesi aiheen, tutkimussuunnitelman ja aikataulun.

Voit olla yhteydessä meihin myös opintojen muissa projektitöissä.

Aikaisemmin Kalliolalle tehtyjä opinnäytetöitä:

Osallisuuden kehittäminen itäisen Helsingin alueella: asukkaiden toimijuuden tarkastelu sekä vapaa-ajan toiveita, Emmi Syrjänen, Humak, 2023.

Kalliolan Setlementti kotoutujan tukena. Naapuruustaloilla toteutetun työelämäharjoittelun merkitys yksilön kotoutumisessa, Olga Hiltunen, Jyri Varis, Kirby Kehiakehi, Mervi Karttunen, Diak, 2023.

Motivaatiotekijät asukastalotoimintaan osallistumisen taustalla, Eliisa Itkonen, Metropolia, 2023.

Yhteisöllisyyden kokemuksia Kalliolan naapuruustaloissa, Asta Salmela, Metropolia, 2022.

”Ei se mieli välttämättä siitä parane, vaikka päihderiippuvuus lähtis” : Mielenterveysopas Vahvasti tukien -kuntoutukseen, Laura Laitila, Marita Hardén, Laurea, 2022.

Naapuruus keinona ehkäistä etnistä segregaatiota: Tapaustutkimus setlementtipohjaisen naapuruustalotoiminnan hyvinvointivaikutuksista somalinkielisille naisille, Pihla Ruuskanen, Humak, 2022.

Toiminnalliset menetelmät ja liikunta rikoksista irrottautumisaiheisen keskusteluryhmän tukena, Suvi Koskelainen, Laurea, 2021.

Kalliolan Setlementin Naapuruustalo Matinkylän matalan kynnyksen palvelujen merkitys maahanmuuttajataustaisten naisten hyvinvoinnille, Hanna Toivanen, Laurea, 2021.

Harjoittelussa Kalliolassa