Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kalliolan kuntouttava työ rikosseuraamusasiakkaiden parissa laajenee Riihimäen vankilaan

Kalliolan kuntouttava työ rikosseuraamusasiakkaiden parissa laajenee Riihimäen vankilaan

Rivakka-hankkeessa uusintarikollisuutta vähennetään tukemalla asiakasta irtautumaan päihderiippuvuudesta sekä rikollisesta elämäntavasta. Kalliolalla on rikostaustaisten kanssa työskentelystä ja kuntoutuksesta pitkä kokemus. Vahvasti tukien -kuntoutus on myös palkittu menestyksekkäästä toiminnasta. 

Yhteistyö Riihimäen vankilan kanssa alkaa

Oikeusministeriö on myöntänyt rahoituksen Kalliolan ja Riihimäen vankilan yhteistyöhankkeelle, jossa luodaan uusi voimavarakeskeinen päihdekuntoutusmalli Riihimäen vankilaan. Hanke toteutetaan 1.8.2020 – 30.4.2023 välisenä aikana. Rivakka-hankkeen tavoitteena on vähentää uusintarikollisuutta tukemalla asiakasta irtautumisessa päihderiippuvuudesta sekä rikollisesta elämäntavasta. Hankkeen viitekehyksinä toimivat ”Hyvän elämän malli” (GLM) sekä restoratiivinen työote.

Hankkeen toteutuksessa mallia haetaan palkitusta, Kalliolassa jo yli 10 vuotta toimineesta Vahvasti tukien -kuntoutuksesta, jossa keskiössä  on toimijuutta korostava, asiakasta kunnioittava ja voimaannuttava työote. Kuntoutus perustuu non-stop-periaatteella toimiviin ryhmiin sekä yksilö- ja verkostotyöhön. Rivakka-kuntoutus tukeekin asiakkaan muutosta myös vankilan muurien ulkopuolella rakentamalla yksilöllisiä kuntoutusjatkumoita koevapauden ajaksi ja rangaistuksen loppumisen jälkeen. Hankkeessa saatujen kokemusten perusteella laaditaan kuntoutusmalli.

Rivakka-hankkeeseen etsitään kahta työntekijää

Hankkeen valmistelutyöt on aloitettu ja kuntoutus Riihimäen vankilassa käynnistyy vuoden 2021 alussa. Parhaillaan etsimme hankkeeseen vastaava hankekoordinaattoria sekä hankekoordinaattoria. Avoimiin työpaikkoihin voit tutustua täällä.

Vahvasti tukien -kuntoutuksesta lisätietoja täältä.

Lisätietoja

yhteisövalmentaja Kaisa Liinanto: kaisa.liinanto@kalliola.fi