Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kalliolassa sovitteluohjaajan harjoittelussa: Hilkka Heikkilä

Kalliolassa sovitteluohjaajan harjoittelussa: Hilkka Heikkilä

Kuka olet, ja missä olit harjoittelussa?

Olen Hilkka Heikkilä ja olin Kalliolassa sovitteluohjaajaharjoittelussa. Harjoitteluni alkoi tammikuussa 2020 ja jatkui maaliskuun puoleen väliin.

Minkälaisia tehtäviä olet päässyt harjoittelussa kokeilemaan?

Pääsin harjoittelussa perehtymään sovitteluun kuuluviin tehtäviin ylipäätänsä ja sovitteluohjaajan tehtäviin. Olen mm. oppinut, miten työtehtävät jakautuvat sovittelijoiden ja sovitteluohjaajien välillä. Pääsin myös mukaan asiakasprosesseihin esimerkiksi olemalla yhteyksissä asiakkaisiin ja prosessia valmistelemalla.

Miten päädyit harjoitteluun sovittelun parissa?

Opiskelen rikosseuraamusalaa Laureassa, ja Vantaan sovittelutoimistosta tuli työntekijöitä esittelemään sovittelutoimintaa kouluuni. Aihetta ei oltu vielä käsitelty koulussa, mutta se kuulosti mielestäni mielenkiintoiselta. Meillä koulu ehdottaa harjoittelupaikkaa, ja minulle ehdotettiin tätä paikkaa.

Vapaa sana?

Haluaisin, että ihmisten tietoisuus sovittelusta ja sen mahdollisuuksista lisääntyisi. Suosittelen sovitteluohjaajaharjoittelua alasta kiinnostuneille, sillä sovitteluohjaajan työssä pääsee ehdottomasti näkemään, kuulemaan ja oppimaan mielenkiintoisia asioita.