Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Kahvia ja käsitöitä -hetket

Joka torstai klo 12-14

Tykkäätkö tehdä käsitöitä? Haluaisitko tavata muita käsitöiden tekijöitä ja vaihtaa vinkkejä tai materiaaleja? Tai olisiko kiva välillä ihan vaan tehdä käsitöitä muualla kuin kotona? Tervetuloa Mellarin torstain käsityökerhoon. Seuraa ohjelmamme ja katso minkälaisia teemapäiviä meillä on. Järjestämme esimerkiksi suosittuja nahkakäsityökursseja ja korutyöpajoja. Kerran kuukaudessa meillä on myös käsityömyyjäiset, johon voit varata ilmaisen myyntipöydän.

Tervetuloa!

Sirkuspajat Mellarissa 12.9.2022 alkaen

Maanantaisin klo 11-12
12.9.2022 – 31.10.2022

Sirkusryhmässä tehdään matalan kynnyksen sirkusharjoituksia, joihin jokainen voi osallistua omien taitojen mukaan.  Sirkusharjoitukset virkistävät niin mieltä kuin kehoa. Kahvio on samaan aikaan auki. Osoite: Naapuruustalo Mellari, Saariselänkuja 1. Katutasossa.

Sirkusryhmä alkaa ma 12.9. ja kestää lokakuun loppuun asti.
Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa mukaan!

 

Jasun digiopastus

Maanantaisin ja torstaisin klo 10-14, eli Mellarin kahvion aukioloaikana. Digiopastus jatkuu koko syyskauden 2022. 

Onko sinulla puhelimesi tai tietokoneen kanssa ongelmia? Kaipaisitko apua miten käyttää eri äppejä tai vaikka pankkipalveluja puhelimessa? Tai haluaisitko oppia käsittelemään valokuvia puhelimessa? Haluaisitko oppia käyttämään sähköpostia?  Miten etsiä tietoa internetistä? Tai oletko ehkä unohtanut salasanasi?

Jasu pitää Mellarissa maanantaisin ja torstaisin klo 10-14 digiopastusta. Voit kysyä Jasulta kaikkea mieltä askarruttavaa tietokoneen tai puhelimen käytöstä ja harjoitella niiden käyttöä. Digiopastukseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ota mukaan oma läppäri tai puhelin, jolla haluat harjoitella.

Opastus on ilmaista, niinkuin muukin Mellarin toiminta 🙂

 

Murrerunoilija Helilaaksosen Runoluontoretki ja Runoluontohetki Mellarissa

Maanantaina 5.9.2022

Voi tätä iloa! Saamme rakastetun murrerunoilija Heli Laaksosen vieraaksemme syyskuussa ja järjestämme Helin kanssa kaksi runotapahtumaa:

5.9. Klo 12 meillä on reilun tunnin pituinen Runoluontoretki Mustavuoren ainutlaatuisen kauniille luonnonsuojelualueelle runoilija ja luontoneuvoja Heli Laaksosen johdolla. Helin sanoin kyseessä on ”ihmettelyretki ja etenemme retkellä etana- tai sammalvauhtia”. Pysähdellään, havainnoidaan, ihmetellään ja kuullaan luontorunoja tuttuun helimäiseen tyyliin. Lähtö Mustavuoren luonnonsuojelualueen parkkipaikalta klo 12 (Helsingin Vuosaarta). Säänmukainen varustus. Maksimiosallistujamäärä 20 henkeä. Jokainen osallistuja saa Helin kirjoittaman retkikirjeen.

5.9. Klo 15 Heli pitää reilun tunnin pituisen viihdyttävän luontorunohetken Naapuruustalo Mellarissa. Osoite Saariselänkuja 1, Mellunmäki. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa myös Helin kirjoja ja kahvio on auki, mitä varten voi ottaa mukaan pikkurahaa.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin on rajallinen osallistumismäärä.

Ilmoittaudu etukäteen virpi.moskari@kalliola.fi

Nähdään murrerunojen ja luonnon merkeissä syyskuussa!

Itämaisen tanssin tunnit Mellarissa

Torstaisin klo 11-12 syksyn 2022 ajan

Huippua! Saimme upean opettajan Laura Zarayn meille Naapuruustalo Mellariin koko syyskaudeksi opettamaan itämaista tanssia 😍 Lämpimästi tervetuloa Mellariin nauttimaan tanssista ja kauniista musiikista aina torstaisin klo 11-12. Ensimmäinen tunti on 1.9.

Itämainen tanssi hellii kehoa ja mieltä. Se on monipuolista ja miellyttävää liikuntaa. Tunneilla korostuu kehopositiivisuus ja tanssin ilo. Mellarin itämaiset tunnit sopivat kaikille, ikään ja kuntoon katsomatta. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla. Tunneilla on kehoa avaava alkulämmittely, perusliikkeiden tekniikkaa sekä helppoja tanssillisia sarjoja. Tunnit ovat maksuttomia.

Lämpimästi tervetuloa!

Osoite: Saariselänkuja 1, Mellunmäki

Heidin suositut tuolijumpat

Joka maanantai syyskauden 2022 ajan Mellarissa klo 9:30 ja klo 10:30

Tuolijumppa 1: klo 9:30-10:20
Tuolijumppa 2: klo 10:30-11:30
Tunnit kestävät 50 minuuttia, niiden sisällöt ovat identtisiä ja niille on vapaa pääsy.
Tuolijumpan kuvaus:
Tylsästä nimestään huolimatta tuolijumppa tarjoaa monipuolisen harjoituksen jokaiselle iästä ja kuntotasosta riippumatta. Mukaasi tarvitset vain hyvää mieltä. Menevän musiikin siivittämänä teet harjoituksesta juuri sinulle sopivan, omaan tahtiisi ja tyyliisi. Voit valita aina sinulle sopivan liikkeen eri vaihtoehdoista, ja ottaa joko rennon alun viikkoosi, tai aloittaa vauhdikkaammin itseäsi haastaen. Tuolijumppa on turvallinen, rento ja kaikille sopiva tapa kehittää lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta.

Voit osallistua yhdelle, muutamalle tai vaikka kaikille syksyn tuolijumpille. Ohjelma vaihtuu noin kuukauden välein 🙂

 

Ohjaajana toimii Heidi Reynders, erityisryhmien liikuntaan erikoistunut liikunnanohjaaja. Heidin Zeniori -niminen yritys tarjoaa senioreille ja liikuntarajoitteisille liikunta- ja avustajapalveluita pääkaupunkiseudulla.

Osoite:
Naapuruustalo Mellari
Saariselänkuja 1
Helsinki (Mellunmäen metroasemalta 7 minuutin kävelymatkan päässä)
Tuolijumpat ovat maksuttomia.
Tervetuloa!