Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Digiolkkari

Digiolkkari on maksuton ja avoin oppimispaikka kaikille, jotka haluavat kehittää digitaitojaan.

Digiolkkarissa voit opiskella itsenäisesti, omaan tahtiin ja oman kiinnostuksesi mukaan. Tarjolla on monipuolisia harjoituksia ja tehtäviä, jotka sopivat eri tasoisille oppijoille. Ja vaikka opiskelu on itsenäistä, niin saat tukea ja ohjausta ohjaajalta ja vapaaehtoisilta, jotka auttavat sinua eteenpäin.

Missä ja milloin?

  • Naapuruustalo Pasila
    Asemapäällikönkatu 12 b, 5. krs, Helsinki
    Tiistaisin 13.8.-10.12., kello 12.00–14.00
  • Naapuruustalo Mellari
    Saariselänkuja 1, Helsinki
    Tiistaisin 7.5.–18.6. ja 20.8.–10.12., kello 16.00–18.00

Mitä voit opiskella?

Digiperusteet

Aloita digiperustaitojen opiskelu Microsoft 365 -sovellusten avulla; opit valitsemaan tarkoitukseen sopivan ohjelman, luomaan yksinkertaisia asiakirjoja ja lähettämään ja vastaanottamaan sähköpostiviestejä sekä liitetiedostoja. Lisäksi opit pitämään tiedostosi ja kansiosi järjestyksessä.

Tekstinkäsittelyn perusteet

Tässä osiossa paneudutaan tekstinkäsittelyn perusteihin. Opettelet luomaan, muokkaamaan ja muotoilemaan tekstejä, lisäämään kuvia ja taulukoita sekä hyödyntämään erilaisia tyylivalintoja tekstin muotoilussa.

 

Esitysgrafiikan perusteet

Opettele luomaan diaesityksiä helposti ja vaivattomasti. Opit käyttämään valmiita teemoja ja suunnittelutyökalua ulkoasun muokkaamiseen. Lisäksi opit lisäämään kuvia, taulukoita ja SmartArt-grafiikkaa dioihin.

Taulukkolaskennan perusteet

Tässä osiossa paneudutaan taulukkolaskennan perusteisiin. Opit luomaan laskentataulukoita vaivattomasti, laatimaan laskentakaavoja ja hyödyntämään valmiita funktioita.

Digitaalisen viestinnän ja ryhmätyöskentelyn perusteet

Opettele digitaalisen viestinnän ja ryhmätyöskentelyn perusteita; opit käyttämään sähköpostia, kalenteria ja verkkokokoustyökaluja ja opettelet jakamaan ja yhteiskäyttämään tiedostoja muiden kanssa.

Kerää pisteet talteen!

Sinulla on myös mahdollisuus näyttää osaamisesi näissä aiheissa ja saada niistä opintopisteitä ja todistus. Osaamisen arvioinnin tekee aina opettaja.

Tuo oma laitteesi mukaan!

Digiolkkarissa on myös muutama kannettava tietokone, joita voi käyttää, mutta niitä ei välttämättä aina riitä kaikille.

Joustavia koulutuksia erilaisiin elämäntilanteisiin

Uusi koulutusmalli, jossa opetussisällöt ja toteutustavat muotoillaan joustavasti osallistujien elämäntilanteiden mukaan. Yhdessä yhteisöjen kanssa suunnitellut koulutukset helpottavat arjessa ja työelämässä selviytymistä.

Kalliola logo

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.