Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Palvelut / Koulutus ja työllisyys / Päättyneet hankkeet

Virtuaalitalo IloNovi

Digitaalisen hyvinvoinnin talo
OKM & Next Generation EU / 2021

IloNovi oli kehittämishanke virtuaaliselle 3D-talolle, jonka tarkoitus oli tarjota taide- ja kulttuurialan toimijoille sekä sosiaali- ja terveyssektorille uuden tavan tavoittaa yleisöä sekä tarjota kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita. IloNovissa oli erilaisia tiloja, kuten taidegallerioita, elokuvatila ja työpajatiloja. Tilan oli tarkoitus toimia myös saavutettavana palveluntarjojana niille, joilla on esteitä osallistua fyysisesti. IloNovi jatkaa toimintaansa erillisenä yhdistyksenä IloNovi ry:nä https://ilonovi.com/

Menesty työelämässä

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA) / 2023

Hankkeen tarkoituksena oli tarjota opiskeluvalmiuksia ja -motivaatiota vahvistavaa koulutusta, jonka tavoitteena oli nostaa osallistuvien henkilöiden perusosaamistasoa sekä tarjota osallistujille riittävät taidot ja mahdollisuus jatkopolkuun ammatillisten opintojen pariin. Koulutukset koostuivat digipetuksesta, suomen kielen sekä luku- ja kirjoitustaidon opetuksesta, englannin kielen opetuksesta sekä matematiikan ja yhteiskuntataitojen opetuksesta.

Kohderyhmänä olivat epätyypillisessä työsuhteessa olevat, kuten nollatuntisopimuksella, alustatalouden yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai osa-aikatyössä olevat. Opiskelijoita hankittiin erityisesti matalapalkka-aloilta, maahanmuuttajataustaisista sekä alle 30-vuotiaista, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusta.

Digiä iisisti

Digitaitoja matalalla kynnyksellä
JOTPA / 2023–2024

Hankkeen tavoitteena oli työvoiman ulkopuolelle olevien työikäisten henkilöiden digitaalisten perus- ja työelämätaitojen vahvistaminen vastaamaan nykypäivän arjessa, työelämässä ja opiskelussa vaadittavaa tasoa.

Hankkeen koulutukset toteutettiin matalan kynnyksen digityöpajoina. Digityöpajan sisällön sekä ohjauksen lähtökohtana oli arjen tilanteet ja tarpeet, tekemällä oppiminen ja vertaisoppiminen.

Hanke rahoitettiin Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka oli EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen myönsi Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Yrittäjyysvalmentamo Spot

Työllisyyden, osaamisen ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen liittyvä hanke ESR/2022

Spot oli maahanmuuttajille suunnattu yrittäjyysvalmentamo ( 1.3.2023–31.7.2024), joka tarjosi käytännönläheistä matalan kynnyksen tukea yrittäjyydestä kiinnostuneille. Palvelu koostui lyhyistä täsmäkoulutuksista, yrittäjyysneuvonnasta, verkostotyöstä ja erilaisista yhteistyötä rakentavista tapahtumista.

Suuntimoita

Toteutimme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa Suuntimo-konseptin mukaista työllisyysvalmennusta. Suuntimo on itäuusmaalaisille nuorille ja aikuisille suunnattu palvelu työ- tai koulutuspaikan hakuun.

Jatkumoita

Jatkuvan oppimisen keinoilla työelämään
TE-palveluiden työllisyyspoliittinen avustus / 2023

Hankkeessa tuettiin työttömiä työnhakijoita erilaisin koulutuksellisin ja ohjauksellisin tukitoimin kohti työtä ja koulutusta. Asiakkaita autettiin vapaille työmarkkinoille, koulutukseen sekä välityömarkkinoille yksilöllisen suunnitelman ja tarpeiden mukaisesti.

Hankkeen palveluilla vahvistettiin asiakkaiden osaamistasoa vastaamaan nykypäivän työelämän osaamisvaatimuksia ja kansalaistaitoja mm. digi-, tieto ja viestintätekniikan- sekä teknologiataitojen osalta. Lisäksi hankkeessa oli mahdollista suorittaa työllistymistä edistäviä korttikoulutuksia.

DigiNonStop

Digitaitoja maahanmuuttajille
ESR / 2022

Hankkeen/toiminnan tavoitteena oli vahvistaa haastavassa työmarkkinatilanteessa olevien tai palveluverkon ulkopuolellepudonneiden uusmaalaisten, täysikäisten ja työikäisten maahanmuuttajataustaisten henkilöiden digitaitoja niin, että osallistujat osaavat koulutuksen jälkeen hoitaa digitaalisesti mm. omaan arkeen, työnhakuun ja opiskeluun liittyviä asioita itsenäisemmin.

Koulutukset toteutettiin yhteistyössä Kalliolan Naapuruustalojen, INY ry:n sekä Kotoutumiskeskus Monikan kanssa.

Urapolkua eteenpäin

Työelämätaitojen kurssi maahanmuuttajataustaisille
OKM / 2021–2022

Urapolkua eteenpäin -hankkeessa vahvistettiin haastavassa työllisyystilanteessa olevien maahanmuuttajien työelämätaitoja, aktiivista toimijuutta sekä henkilökohtaisia voimavaroja. Koulutuksen myötä työllistymismahdollisuudet sekä osallisuuden kokemus kasvavat.

Hankkeen koulutuksissa vastattiin kohderyhmän esittämiin tarpeisiin työnhaun, opiskelun ja itsensä työllistämisen valmiuksien osalta. Hankkeessa pilotoitiin kohderyhmän kanssa yhdessä rakennettua koulutuskokonaisuutta.

Kohti työelämää

Perustaitoja maahanmuuttajataustaisille
OKM / 2021–2022

Hankkeessa vahvistettiin koulutuksella vaikeasti työllistyvien maahanmuuttajataustaisten henkilöiden sellaisia perustaitoja (suomi, englanti, digitaidot, työelämätaidot), joita ilman työllistyminen tai ammattiin valmistavan opiskelupaikan saaminen ja opinnoissa eteneminen on nykypäivän Suomessa hankalaa, ellei mahdotonta.

Hankkeessa pilotoitiin yhteisöllistä mallia, jonka ytimessä on ajatus yhteisöllisistä valmentajista eli vertaismentoreista. He ovat jo opinnoissa tai työelämässä olevia osallistujien kanssa saman taustaisia henkilöitä – jotka toimivat hankkeen aikana opiskelijoiden tukena ja valmentajina. Mentorit tarjoavat mallia onnistumisesta, erilaisista vaihtoehdoista ja poluista sekä elämässä etenemisestä.

Hankkeen toteuttajana toimi Kalliola, partnereinaan Live Palvelut ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Kielikukkanen

Laadun kehittämishanke
OPH / 2020–2022

Kielikukkanen-hankkeessa tutkittiin, kokeiltiin ja muutettiin vallitsevaa ajattelutapaa ja toimintamalleja vieraiden kielten kurssisuunnittelussa. Asiakkaiden tarpeita vastaavat monimuotoiset kurssit lisäävät kielten opiskelun saavuttavuutta ja opiskelun mielekkyyttä.

Hanke toteutettiin kuuden eripuolella Suomea toimivan kansalaisopiston yhteistyönä. Hankkeen koordinaattorina toimii Etelä-Helsingin kansalaisopisto/Kansanvalistusseura ja mukana ovat Kalliolan kansalaisopiston lisäksi Jyväskylän kansalaisopisto, Kuopion kansalaisopisto, Revontuli-Opisto sekä Vaasan kansalaisopisto Alma – Vasa medborgarinstitut Alma

 

Digiharppaus

Kohti nykypäivän työelämän TVT-perustaitoja
OPH / 2020–2021

Hankkeen/toiminnan tavoitteena oli edistää päihde- ja rikostaustaisten sekä suomen kielen perustason taidot hallitsevien maahanmuuttajien digiperustaitoja, jotka ovat välttämättömiä nykypäivän arjessa, työelämässä sekä opiskelussa, ehkäisevät digisyrjäytymistä sekä edistävät yhteiskuntaan ja työelämään (takaisin) pääsyä täysivaltaisena, itsestä huolehtimaan pystyvänä kansalaisena. Koulutukset toteutettiin yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen, Sininauhasäätiön sekä Kalliolan naapuruustalo Matinkylän kanssa.

Digiverstas Helsinki

Digitaitoja erityisryhmille
OPH / 2019–2020

Hankkeen/toiminnan tavoitteena oli ehkäistä digisyrjäytymistä, antaa myönteisiä oppimiskokemuksia ja vahvistaa tietoyhteiskunnan kansalaistaitoja. Hankkeen kohderyhmänä olivat heikot digitaidot omaavat maahanmuuttajat, keski-ikäiset ja varttuneet kantasuomalaiset sekä vapaaehtoistoiminnan parissa toimivat vertaisohjaajat.

Vantaan pilotti

Koulutuksella ja ohjauksella työelämään!

Vantaan pilotin tavoitteena oli antaa tukea työllistymiseen tai yrittäjyyteen sekä oman osaamisen tunnistamiseen.