Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Vahvasti tukien
Etusivu / Palvelut / Rikostaustaisten kuntoutus / Vahvasti tukien -kuntoutus

Kohti päihteetöntä ja rikoksetonta elämää

Vahvasti tukien -kuntoutus on rikostaustaisille päihderiippuvaisille tarkoitettu maksuton avokuntoutusohjelma. Tuemme asiakasta rakentamaan hyvää, oman näköistä elämää, jossa ei enää ole tarvetta rikoksille tai päihteiden käytölle.

Avokuntoutus osana rikosseuraamusta

Kuntoutus tapahtuu pienryhmässä Helsingissä kolmesti viikossa. Aloittaa voi vankeusrangaistuksen tai valvotun koevapauden aikana. Kuntoutuksessa voi käydä myös vapautumisen jälkeen tai osana yhdyskuntapalvelua.

Ryhmään on jatkuva haku ja siinä on paikka kahdeksalle asiakkaalle. Vahvasti tukien -kuntoutuksen työskentelymuotoja ovat ryhmäkeskustelut, yksilökeskustelut, perhe- ja läheistyö sekä yhteinen toiminta. Mikäli ryhmäkuntoutus ei sovellu asiakkaan tilanteeseen, tarjoamme mahdollisuutta yksilökuntoutukseen. Myös korvaushoidossa olevat voivat osallistua kuntoutukseen työntekijöiden yksilöllisen arvion mukaan.

Kuntoutuksessa keskitymme jokaisen omiin vahvuuksiin ja rakennamme tulevaisuutta Hyvän elämän mallin (GLM) pohjalta. Toiminnassa tutustumme eri toimijoiden ja kunnan tarjoamiin palveluihin sekä harrastusmahdollisuuksiin. Teemme yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa.

Kuntoutuksen kesto on yksilöllinen, yleensä 2–6 kk.

Lataa esite

Kirjoittava käsi.

Hakeutuminen kuntoutukseen

Vahvasti tukien -kuntoutukseen voi hakea kaikista Suomen vankiloista, yhdyskuntaseuraamusta suorittaessa tai vapautumisen jälkeen. Kuntoutukseen on jatkuva haku ja aloittamisajankohta sovitaan yksilöllisesti. Hakeutuminen tapahtuu vankilan työntekijän kautta tai tulostamalla oheisen hakemuksen ja lähettämällä sen kuntoutuksen yhteisövalmentajille (yhteystiedot alla). Kaikki hakemuksen lähettäneet haastatellaan henkilökohtaisesti.

Vahvasti tukien -kuntoutus on maksutonta ja kuntoutukseen voi hakeutua kotikunnasta riippumatta. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Lataa hakemuslomake

Stop the madness – opas mielenterveyteen

Stop the madness – opas mielenterveyteen tarjoaa selkeää tietoa mielenterveydestä. Oppaan suunnittelussa on huomioitu erityisesti rikostaustaisten tarpeet, mutta sen sisältö sopii meille kaikille. Sen on Vahvasti tukien -kuntoutukselle laatineet sosionomiopiskelijat Laura Laitila ja Marita Hardén Laurea-ammattikorkeakoulusta syksyllä 2021. Painettua opasta voit tiedustella Vahvasti tukien -kuntoutuksen yhteisövalmentajilta.

Tutustu oppaaseen

Viherkasvi

Yhteystiedot

Vahvasti tukien -kuntoutus
Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Faksi (09) 323 8239

Yhteisövalmentaja Kaisa Liinanto
kaisa.liinanto@kalliola.fi tai p. 041 527 1994

Yhteisövalmentaja Ritva Nikkilä
ritva.nikkila@kalliola.fi tai p. 050 433 3110

Yhteisövalmentaja Antti Puustinen
antti.puustinen@kalliola.fi tai p. 045 7730 4203

Kokemusasiantuntija Tommi Tamminen
tommi.tamminen@kalliola.fi tai p. 050 331 4187