Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Vahvasti tukien
Etusivu / Palvelut / Rikostaustaisten kuntoutus / Vahvasti tukien -kuntoutus

Kohti päihteetöntä ja rikoksetonta elämää

Vahvasti tukien -kuntoutus on rikostaustaisille päihdeongelmaisille tarkoitettu avokuntoutusohjelma. Tavoitteena on tukea asiakasta päihteettömässä ja rikoksettomassa elämässä, arjen hallinnassa ja asumisessa yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen, kuntien sekä tarvittaessa asumispalveluiden kanssa.

vahvasti tukien logo

Avokuntoutus osana vankeustuomiota

Kuntoutus voi alkaa jo vankeusrangaistuksen tai valvotun koevapauden aikana. Kuntoutus tapahtuu avomuotoisesti pienryhmässä Helsingissä. Ryhmän lisäksi kuntoutuja saa myös yksilöllistä ohjausta. Jokaiselle tehdään henkilökohtainen toipumista koskeva suunnitelma.

Vahvasti tukien -kuntoutuksen työskentelymuotoja ovat ryhmäkeskustelut, yksilökeskustelut, perhe- ja läheistyö sekä yhteinen toiminta. Kuntoutuksen viitekehyksenä on Good Lives Model (GLM), hyvän elämän malli.

Menetelmän mukaisesti työskentelyssä keskitytään enemmän asiakkaan suojaaviin ja positiivisiin tekijöihin kuin riskeihin. Kyky tehdä omaa elämää koskevia valintoja on GLM -menetelmän pääajatus, jolloin yksilö nähdään aktiivisena toimijana.

Kuntoutuksen kesto on yksilöllinen, yleensä 4–8 kk.

Kirjoittava käsi

Hakeutuminen kuntoutukseen

Vahvasti tukien -kuntoutukseen voi hakea kaikista Suomen vankiloista, yhdyskuntaseuraamusta suorittaessa tai vapautumisen jälkeen. Kuntoutukseen on jatkuva haku ja aloittamisajankohta sovitaan yksilöllisesti. Hakeutuminen tapahtuu vankilan työntekijän kautta tai nettisivuiltamme tulostettavalla hakemuksella. Kaikki hakemuksen lähettäneet haastatellaan henkilökohtaisesti.

Vahvasti tukien -kuntoutus on maksutonta ja kuntoutukseen voi hakeutua kotikunnasta riippumatta.

Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)

Lataa hakemuslomake

Viherkasvi

Yhteystiedot

Vahvasti tukien -kuntoutus
Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Faksi (09) 323 8239

Yhteisövalmentaja Antti Puustinen
antti.puustinen@kalliola.fi tai p. 045 7730 4203

Yhteisövalmentaja Kaisa Liinanto
kaisa.liinanto@kalliola.fi tai p. 041 527 1994

Yhteisövalmentaja Ritva Nikkilä
ritva.nikkila@kalliola.fi tai p. 050 433 3110

Yhteisövalmentaja Valtteri Aaltonen
valtteri.aaltonen@kalliola.fi tai p. 050 350 2056