Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Vaatesuunnittelija Makeme Doumbia seisoo punaisessa mekossa vaaterekin edessä, jossa on hänen suunnittelema värikäs kesän mallisto.
Etusivu / Vantaan Myyrmäkeen avattiin Kalliolan yrittäjyysvalmentamo maahanmuuttajataustaisille

Vantaan Myyrmäkeen avattiin Kalliolan yrittäjyysvalmentamo maahanmuuttajataustaisille

Juuri toimintansa käynnistänyt Kalliolan Yrittäjyysvalmentamo Spot tarjoaa Vantaalla maksutta tilan, tukea ja yhteisön maahanmuuttajataustaisille, jotka unelmoivat oman yrityksen perustamisesta. Tarve yrittäjyysvalmentamolle nousi kentältä, koko ajan kehittyvän Myyrmäen alueen asukkailta.

Kuvassa Spotin kulttuurituottaja Samia Mohamud, avajaisissa puhunut SihaCaren toimitusjohtaja Nuura Hassa sekä Spotin yrittäjyysvalmentaja Abdirahman Mohamud Yusuf ja projektipäällikkö Pihla Ruuskanen poseraavat kameralle.
Spotin avajaisissa oli paljon omasta yrityksestä kiinnostuneita ja yhteistyökumppaneita. SihaCaren toimitusjohtaja Nuura Hassan (toinen oik.) innosti tilaisuudessa omalla yrittäjätarinallaan. Kuvassa Hassanin lisäksi Spotin kulttuurituottaja Samia Mohamud, yrittäjyysvalmentaja Abdirahman Mohamud Yusuf ja projektipäällikkö Pihla Ruuskanen.

Vuoden ajan yrittäjyysvalmentamoa valmisteltiin Myyrmäen uumenissa. Alkunsa valmentamo sai pilottiprojektissa, jossa tuettiin somalitaustaista perhettä oman kahvilan perustamisessa.

”Projektissa havaittiin, että aloitteleva yrittäjä tarvitsee käytännön matkalla hyvin konkreettista tukea ja helposti lähestyttäviä verkostoja, joilla on jo kokemusta yrittäjyydestä”, toteaa Spot yrittäjyysvalmentamon projektipäällikkö Pihla Ruuskanen.

Vuoden aikana alueen asukkaita kutsuttiin koolle keskustelemaan siitä, mikä tukisi parhaiten itsensä toteuttamisessa yrittäjänä.

”Monelle oli iso kynnys hakeutua nykyisten ilmaisten yrittäjyyspalveluihin pariin. Väliin kaivattiin matalan kynnyksen palvelua ja kohtaamista. Esille nousi myös tarve tiloille, täsmäkoulutuksille ja henkilökohtaiselle neuvonnalle omalla äidinkielellä”, Ruuskanen toteaa.

Spot yrittäjyysvalmentamon avajaisia vietettiin lauantaina 6.5.2023 Myyrmäen kulttuurikeskus Myyräncolossa, josta löytyy myös valmentamon tilat. Palveluihin kuuluvat muun muassa maksuttomat yrittäjyyttä tukevat opintopisteelliset kurssit, tapahtumat sekä henkilökohtainen yrittämisen neuvonta, jota saa suomen, englannin ja somalin kielellä.

”Valmentamoon voi tulla millaisen yritysidean kanssa vain. Yrittäjyysvalmentaja auttaa idean kirkastamisessa ja käytännön ohjauksessa, jotta ideasta kehittyy työllistävä yritys”, toteaa Ruuskanen.

Vaatesuunnittelija Makeme Doumbia seisoo punaisessa mekossa vaaterekin edessä, jossa on hänen suunnittelema värikäs kesän mallisto.
Liberialaistaustainen vaatesuunnittelija ja ompelija Makeme Doumbia pitää valmentamossa pop up -myymälää kesän mallistollaan, jolla hän voitti Helsingin African Fashion Week -tapahtuman vuoden 2023 suunnittelijan tittelin.

Oman yrityksen toimintaa voi testata konkreettisesti testaustilassa, jossa tällä hetkellä toimii pop up -myymälä. Valmentamosta löytyy myös isompi koulutus- ja ryhmätyötila sekä neuvontatyöhön tarkoitettu oma tila. Tilojen suunnittelusta on ollut vastuussa taiteilija ja muotoilija Riikka Anundi, joka on hyödyntänyt toteutuksessa ekologisuutta ja kierrätystä.

”Tarkoitus on, että tilat taipuvat mahdollisimman moneen ja inspiroivat rakentamaan yhteisöä, jossa voi oppia toinen toiselta. Tästä lähtee monen omasta yrityksestä unelmoivan tarina.”

Yrityksen perustamisen jälkeen yrittäjyysvalmentamo Spotissa voi vahvistaa omaa osaamistaan koulutuksissa, saada täsmävinkkejä käytännön ongelmiin tai luoda verkostoja tapahtumissa. Valmentamon palveluita kehitetään asiakkaiden tarpeiden pohjalta sekä yhteistyötä tehdään olemassa olevien yrittäjyyspalveluiden sekä verkostojen kanssa.

Lisätietoja:

Pihla Ruuskanen
pihla.ruuskanen@kalliola.fi
050 5357850
IG: Spot.yrittajyysvalmentamo

Spot yrittäjyysvalmentamo on avoinna ajan varauksella ja syksyllä säännöllisin aukioloin osoitteessa Jönsäksentie 6b. Valmentamon toimintaa rahoittavat Vantaan kaupunki ja Euroopan unioni. Kalliola on yli 100-vuotias yhteiskunnallinen toimija, joka tarjoaa toimintaa ja palveluita hyvinvoinnin lisäämiseksi.