Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Spot yrittäjyysvalmentamo on vuoden Ennakkoluuloton edelläkävijä Uudellamaalla

Spot yrittäjyysvalmentamo on vuoden Ennakkoluuloton edelläkävijä Uudellamaalla

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.-24.3.2024. Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri jakaa vuosittain Rasisminvastaisella viikolla Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Uudenmaan alueella toimivalle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka toiminnallaan edistää inhimillisyyttä, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Spot on Vantaan Myyrmäen kulttuurikeskus Myyräncolossa toimiva, keväällä 2023 avattu maahanmuuttaneille suunnattu yrittäjyysvalmentamo. Spot tarjoaa maahanmuuttajataustaisille matalalla kynnyksellä palveluja ja yhteisön unelmien toteuttamiseen yrittäjinä. Toimintaa rahoittaa Euroopan unioni ja Vantaan kaupunki.

”Spot yrittäjyysvalmentamon aktiivinen, monipuolinen ja monin tavoin myös innovatiivinen toiminta osallisuuden ja saavutettavuuden puolesta teki meihin suuren vaikutuksen. Spot avaa toiminnallaan ovia suomalaiseen yhteiskuntaan ja tukee yhdenvertaisia työllistymisen mahdollisuuksia tarjoamalla alueen asukkaiden tarpeisiin kehitettyjä yrittäjyyspalveluja”, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin maahanmuuttotyön suunnittelija Eveliina Pasanen perustelee valintaa.

Maksutonta tukea maahanmuuttajien yrittäjyysunelmiin

Monipuolisiin palveluihin kuuluvat maksuttomat yrittäjyyttä tai itsensä työllistämistä tukevat valmennukset, jalkautuvat infot, yrittäjyysneuvonta ja sparraus sekä yhteisölähtöiset tapahtumat, jotka tukevat aloittelevan yrittäjän verkostojen rakentumista ja tuovat vertaistukea. Toimintaa on suomen, englannin ja somalin kielellä. Lisäksi Spotista saa varattua pop-up tilan. Toiminta on syntynyt kehittyvän Vantaan alueen asukkaiden tarpeista, joita on kartoitettu muun muassa alueen asukkaiden keskustelutilaisuuksissa.

”Haluamme Kalliolassa rohkeasti etsiä uusia tapoja tukea osallisuutta yhteiskunnassa. Tunnustuksen vastaanottaminen tuntuu hienolta. Se on tunnustus yhteisölähtöiselle työotteelle, yhteistyökumppaneille ja jokaiselle, joka on rohkaistunut tavoittelemaan unelmaansa meidän tuella”, Spot Yrittäjyysvalmentamon projektipäällikkö Pihla Ruuskanen sanoo.

”Parasta tunnustusta toiminnalle ovat tietenkin toteutuneet unelmat. Esimerkiksi viime keväänä luoksemme saapui hoitoalalla työskentelevä kaksikko. Alle vuoden päästä siitä heillä on menestynyt, useita ihmisiä työllistävä yritys. Tuntui erityisen hienolta, että yrittäjyysvalmentajamme Abu Mohamud-Yusuf sai kutsun heidän toimistonsa avajaisiin. Se konkretisoi siltä, mitä Yrittäjyysvalmentamossa tavoittelemme; rinnalla kulkevaa tukea, mahdollistamista ja yhteistyötä asiakkaan kanssa”, Ruuskanen jatkaa.

Maahanmuuttaneiden parissa kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on suurta ja kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi Vantaalla yrittäjyyspalveluja tarjoavan YritysVantaan asiakkaista 56 % oli maahanmuuttajataustaisia vuonna 2023. Yrittäjyys nähdään tapana työllistyä, hyödyntää hankittua osaamista ja kiinnittyä yhteiskuntaan. Spot Yrittäjyysvalmentamon yhtenä tavoitteena on vahvistaa ennalta niitä taitoja, yrittäjä arjessaan tarvitsee kannattavaan yritystoimintaan.

Lisätiedot:

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin maahanmuuttotyön suunnittelija Eveliina Pasanen, p. 040 8677440, eveliina.pasanen@redcross.fi

Spot Yrittäjyysvalmentamo, Kalliolan Setlementin koulutus- ja työllisyyspalvelut.
Projektipäällikkö Pihla Ruuskanen, p. 050 5357850, pihla.ruuskanen@kalliola.fi
Yrittäjyysvalmentaja Abu Mohamud-Yusuf, 0505217065, abu.mohamud-yusuf@kalliola.fi