Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Turvallisemman tilan periaatteet

Etusivu / Turvallisemman tilan periaatteet

Setlementtitalo on kaikille avoin tila, johon toivomme jokaisen pystyvän tulemaan omana itsenään ilman pelkoa syrjinnästä tai epäasiallisesta käytöksestä. Osallistuessasi tapahtumiimme sitoudut rakentamaan, ylläpitämään ja korjaamaan tilaa turvallisemmaksi yhdessä.

  • Kunnioitamme toistemme henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Jos et tiedä toisen rajoja, kysy esimerkiksi ennen kuin kosket toiseen tai aloitat keskustelun henkilökohtaisesta aiheesta.
  • Emme pilkkaa, halvenna, syrji tai nolaa ketään puheillamme tai käytöksellämme. Emme käytä loukkaavaa sanastoa, arvostele toisten ulkonäköä tai ylläpidä stereotypioita. Emme myöskään käytä sukupuolitettuja puhuttelumuotoja tai sanastoa, kun puhumme tuntemattomille.
  • Emme tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä.
  • Jokainen on vastuussa omista sanoistaan. Jos loukkaamme toista tahattomasti tai tahallisesti tai käytöksemme tekee jonkun olon epämukavaksi, otamme palautteen vastaan avoimesti, pahoittelemme ja korjaamme toimintaamme.
  • Emme normalisoi häiritsevää puhetta tai käytöstä, vaan puutumme asiaan joko itse tai ottamalla yhteyttä tapahtuman järjestäjään tai häirintäyhdyshenkilöön fyysisesti paikan päällä tai tapahtuman jälkeen sähköpostitse tapahtumassa annettuun sähköpostiin.
  • Jos puutumme toisen loukkaaviin puheisiin tai käytökseen, emme syyttele, nolaa tai pilkkaa toista. Selitämme, mikä puheessa oli epäasiallista, ja miksi kunnioittava puhe on tärkeää. Annamme tilaa oppia virheistä.
  • Jos tilanne on turvaton, on tilanteesta aina oikeus poistua. Osallistumme keskusteluihin ja puutumme ikäviin tilanteisiin aina omien voimavarojemme mukaisesti. Itseään ja omaa jaksamistaan saa suojella.