Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Nainen hymyilee Vahvasti tukien- kuntoutuksen julisteen edessä.
Etusivu / Vahvasti tukien -kuntoutuksessa harjoittelussa: Laura Laitila

Vahvasti tukien -kuntoutuksessa harjoittelussa: Laura Laitila

Laura Laitila, sosionomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta, suoritti työharjoittelun Kalliolan Vahvasti tukien -kuntoutuksen parissa keväällä 2021. Lue alta Lauran kokemuksia ja ajatuksia harjoitteluun liittyen:

Missä olit harjoittelussa?

Olen Laura Laitila, sosionomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Taustaltani olen lähihoitaja, erikoistunut päihde- ja mielenterveystyöhön. Sosionomin opinnoissa erikoistumisalani on aikuissosiaalityö sekä päihde- ja rikosseuraamusala. Olen tammikuusta 2021 alkaen ollut työharjoittelussa Kalliolan Vahvasti tukien -kuntoutuksessa ja harjoitteluni jatkuu huhtikuun puoleen väliin. Vahvasti tukien on rikosseuraamustaustaisille päihderiippuvaisille tarkoitettu avokuntoutusohjelma.

Päädyin harjoitteluun Laurean opettajan suosituksesta, kun kerroin ja kuvailin, millaiseen työharjoittelupaikkaan haluaisin. Koen, että työharjoittelut ovat erittäin tärkeitä ammatillisen kasvun ja kehityksen sekä oppimisen kannalta, joten halusin olla tarkka siitä, mihin päädyn harjoitteluun. Olen ollut todella tyytyväinen, että päädyin Vahvoille. Minut otettiin heti ensimmäisestä päivästä alkaen lämpimästi vastaan.

Mitä kaikkea pääsit tekemään harjoittelussa?

Olen saanut ohjata erilaisia ryhmiä ja olen kiitollinen työkavereille siitä, että olen opiskelijana saanut tehdä omannäköisiä ryhmiä sekä käyttää luovuutta vapaasti. Ryhmien lisäksi harjoittelupäiviini on kuulunut esimerkiksi yksilökeskustelut asiakkaiden kanssa, palaverit ja koulutukset, Kalliolan sosiaalisen median päivitys sekä podcastin tekeminen. Pääsin myös mukaan järjestämään Kuntavaalipaneelia. Vastuullisena työryhmän jäsenenä olen ollut harjoittelun alusta saakka ja on ollut mukavaa, että opiskelija on otettu kaikkeen mukaan, sillä on todella opettavaista nähdä eri näkökulmista tätä monipuolista sosionomin työkenttää.

Parasta on ollut asiakastyö, eri menetelmien käyttö työkentällä sekä ammattitaitoiset työkaverit, jotka ovat olleet kannustavia ja joilta olen saanut uusia näkemyksiä koko alasta. Yhä enemmän minulle on vahvistunut se ajatus ja tunne, että tämä ala on se ns. ”minun juttuni”. Yhä enemmän haluan oppia, tietää, ymmärtää päihdetyötä sekä tunnistaa alaan liittyviä ilmiöitä. Opinnäytetyön aion myös tehdä Vahvoille, joten yhteistyöni heidän kanssaan jatkuu.

Harjoittelua Vahvoilla suosittelen kaikille, jotka ovat kiinnostuneita päihde- ja rikosseuraamusalan työstä. Mielestäni työ on erittäin monipuolista, vaihtelevaa ja asiakastyölähtöistä. Työtä tehdään sydämellä ja se näkyy: työntekijät Vahvoissa ovat täysin oikealla alalla ja on ollut hienoa saada juuri heiltä saada oppeja tälle alalle!

Haluatko Kalliolaan harjoitteluun?

Lue lisää harjoittelupaikoista