Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Nainen kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.
Etusivu / Kalliolassa viestinnän harjoittelussa: Sanni Honkavaara

Kalliolassa viestinnän harjoittelussa: Sanni Honkavaara

Englanninopiskelija Sanni Honkavaara suoritti korkeakouluharjoittelunsa Kalliolassa viestinnän tehtävien parissa syksyllä 2019. Lue alta Sannin mietteitä harjoitteluun liittyen.

Kuka olet, ja missä olit harjoittelussa?

Olen Sanni Honkavaara, englanninopiskelija Helsingistä. Aloitin Kalliolassa viestinnän harjoittelijana syksyllä 2019. Olin halunnut harjoitteluun juuri Kalliolaan, sillä järjestökenttä kiinnostaa minua, ja etenkin yhteiskunnallisen hyvän tekeminen on lähellä sydäntäni – ja sitä Kalliolassa tehdään paljon!

Vietin Kalliolassa neljä kuukautta viestintäassistentin harjoittelussa erilaisia viestinnän tehtäviä kokeillen. Etenkin tehtävien monipuolisuus yllätti minut positiivisesti. Olen opiskellut viestintää yliopistolla sivuaineena, mutta opintoni ovat painottuneet pitkälti alan teoriaan, joten kaipasin lisää käytännönläheisyyttä ja uusia tapoja hahmottaa viestinnän maailmaa. Kalliolassa pääsin heti käsiksi monipuolisiin tehtäviin, joiden parissa pääsin ensimmäistä kertaa laittamaan käytäntöön yliopistossa oppimaani teoriaa. Oli hyvin antoisaa päästä vihdoinkin näkemään käytännöstä, minkälaista viestinnän työ on.

Kalliolassa minuun on aina suhtauduttu tasa-arvoisena tiimin jäsenenä, ja on ollut rohkaisevaa, että myös minun mielipidettäni on aina kuunneltu. Kalliolan harjoitteluissa voidaan myös mukautua harjoittelijan mielenkiinnonkohteiden mukaisesti, minkä vuoksi olen päässyt mukaan kehittämään työnantajamielikuvaa, sillä se on yksi mielenkiinnon kohteistani. Minusta oli mahtavaa, että harjoittelun sisältöön oli mahdollista päästä vaikuttamaan myös itse!

Harjoittelun päätyttyä on helppo reflektoida kaikkea oppimaani ja sanoa, että oli mahtava kokemus päästä kokeilemaan kaikkea oppimaani käytännössä. Suosittelen harjoittelua Kalliolassa kaikille, jotka haluavat päästä kokeilemaan siipiään yhteiskunnallisten asioiden parissa ja rakentamaan pääomaa hyvälle elämälle!

Mitä kaikkea pääsit tekemään?

Tehtäviini Kalliolassa kuului muun muassa:

  • Kalliolan sometilien päivittäminen
  • Videoiden kuvaaminen
  • Kalliolan verkkosivuille kirjoittaminen
  • Ohjeistusten kirjottaminen henkilöstölle
  • Työnantajamielikuvan kehittämiseen liittyvät projektit

Mitä harjoittelu Kalliolassa antoi sinulle?

Harjoitteluni Kalliolassa opetti minulle monia käytännön taitoja, jotka tulevat varmasti olemaan hyödyllisiä myös tulevaisuudessa – niin työelämässä kuin sen ulkopuolellakin. Opin ensisijaisesti konkreettisia käytäntöjä viestinnän alalta, mutta pääsin seuraamaan myös laajempaa yhteiskunnallista keskustelua eriarvoisuudesta, päihteiden käytöstä ja lastensuojelusta. Kalliolassa on monenlaisia ihmisiä töissä, ja on ollut ihan mahtavaa päästä tapaamaan ihmisiä erilaisista taustoista. Ennen kaikkea Kalliola opetti minulle, miten kohdata erilaisia ihmisiä ja miten omalta osaltani voin vähentää eriarvoisuutta.

Haluatko Kalliolaan harjoitteluun?

Lue lisää harjoittelupaikoista