Teemme Kalliolassa töitä reilumman yhteiskunnan eteen tarjoamalla toimintaa ja palveluita yksilön sekä yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lue lisää

Etusivu / Kalliolan vapaaehtoistoiminta luo kohtaamisia ja yhteisöllisyyttä

Kalliolan vapaaehtoistoiminta luo kohtaamisia ja yhteisöllisyyttä

Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa on takana jälleen vauhdikas ja toiminnantäyteinen vuosi. Kysyimme vapaaehtoisiltamme, miten vuosi on sujunut ja miltä toiminnassa mukana olo on tuntunut. Erityisesti uusien ihmisten kohtaaminen nousi palautteissa esiin useaan kertaan. 

Vapaaehtoistoiminnan kautta eri taustaiset ihmiset kohtaavat toisiaan – näin kokee 98% prosenttia kyselyyn vastanneista vapaaehtoisista. Kyselystä selvisi, että eri taustaisten ihmisten kohtaaminen tuntuu tärkeältä ja opettavaiselta.  Sanallisen palautteen mukaan vapaaehtoisena toimiminen on ylipäänsä tuonut monelle elämään uusia ihmisiä ja sosiaalisia ihmissuhteita. 98% vastaajista koki, että toiminta on lisännyt yhteisöllisyyttä. Palautteista myös selvisi, kuinka uusien ihmisten kohtaaminen vapaaehtoistoiminnan kautta tuottaa päiviin iloa, avartaa omaa maailmaa ja tuo uusia näkökulmia.

Kalliolan toiminnassa on mukana yli 170 vapaaehtoista. Moni konkari on ollut mukana jo yli 10 vuotta, mutta toisaalta saimme viime vuonna joukkoomme myös yli 50 uutta vapaaehtoista! Yleisimmät vapaaehtoistoiminnan muodot olivat kielikaverina toimiminen, erilaisten ryhmien ohjaaminen sekä tapahtumissa avustaminen. Uutena suosittuna vapaaehtoistehtävänä nousi myös päivystäminen Sekasin-chatissa, kun Kalliola aloitti loppuvuodesta yhteistyön Sekasin-kollektiivin kanssa.

Kiitämme kaikkia vapaaehtoisia arvokkaasta palautteesta!

Tutustu Kalliolan vapaaehtoistoimintaan tästä.

Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa on yhteensä yli 170 vapaaehtoista ja yli 50 vapaaehtoista uutta vapaaehtoista tuli toimintaan mukaan vuonna 2021. Pitkäaikaisimmat vapaaehtoiset ovat toimineet yli 10 vuotta. Vapaaehtoisista 98% kokee, että eri taustaiset ihmiset kohtaavat toisiaan Kalliolan vapaaehtoistoiminnassa. 84% kokee vapaaehtoistoiminnan vahvistaneen hyvinvointiaan. 98% kokee vapaaehtoistoiminnan lisäävän yhteisöllisyyttä. Luvut perustuvat vuoden 2021 tilastoihin ja palautekyselyyn.